keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Venäjä – tulevaisuuden kieli

Venäjän opiskelu aloitetaan yleensä lukiossa. Laitilan lukiossa voi suorittaa yhteensä jopa kahdeksan kurssia venäjää. Osaavia opettajia tälle suomalaisittain harvinaiselle kielelle löytyy melko harvasta; Laitilaan opetus tuodaan etäopiskeluna kameroiden ja mikrofonien välityksellä Uudestakaupungista.
Kielenä venäjä on aivan omanlaisensa. Kyriliset kirjaimet on opeteltava aivan ensimmäiseksi, jotta voi ymmärtää venäjän kieltä. Jo kirjainten oppiminen on itsessään palkitsevaa. Venäjässä sanajärjestyksellä ei ole monissa tapauksissa suurta merkitystä ja se helpottaa suuresti kielen oppimista. Haasteena ovat verbeillä esiintyvät eri persoonamuodot. Näissäkin kuitenkin on selkeitä sääntöjä, joten ne on helppo omaksua.
Koko ajan kasvavana kauppamahtina myös venäjän kielen merkitys kaupallisilla aloilla kasvaa. Venäjän kielen osaamista voi siis hyödyntää markkinoilla. Yleisesti venäjälle pidemmäksi aikaa matkustava tarvitsee venäjän kieltä, sillä vain harvat venäläiset osaavat esimerkiksi englantia.
Lukiossa venäjän valitseminen kurssitarjottimeen on ainutlaatuinen tilaisuus oppia uutta kieltä, eikä tätä tilaisuutta sovi jättää käyttämättä! Jossain vaiheessa elämää tulee varmasti tilanne, jolloin toivoo osaavansa venäjän kieltä ja silloin voi kiittää itseään uurastuksesta, jonka oppimisen eteen on tehnyt.

J.T.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti