keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Laitilan lukiolaisia maailmalla - Yhdysvallat

Vaihto-oppilasvuoteni vietin Amerikassa. Tarkemmin ottaen Philadelphiassa, Pennsylvaniassa. Pennsylvanian osavaltio sijaitsee Itä rannikolla osavaltionaapureinaan mm. New York ja New Jersey. Olin erittäin iloinen kuullessani tulevasta asuinpaikastani sillä se sijaitsi juuri niillä paikkeilla, jonne itse olisin toivonut pääseväni. (Osavaltioon ei voi siis itse vaikuttaa. Vain oman toive-maansa voi esittää.) Pääsinkin vuoteni aikana matkustamaan kivasti moniin eri osavaltioihin, kuten New York ja New Jersey, jotka jo aiemmin mainitsin, Maryland, Washington DC, Kentucky, Indiana, Illinois, Florida ja Michigan.
Vuoteni oli erinomainen, enkä ikinä vaihtaisi sitä pois!! Sain mahdollisuuden nähdä paljon, tutustua uuteen kulttuuriin, oppia uuden kielen ja tehdä uusia tuttavuuksia sekä ihmissuhteita, jotka kestävät pidemmätkin välimatkat. Vaihtarivuoteni oli mielestäni myös hyvin onnistunut, vaikkakin siihen kuuluu myös vastoinkäymisiä, eikä se aina ole pelkkää juhlaa. Myös siellä eletään ihan tavallista arkea (tai no, tavallista heille, mutta minulle kuitenkin uutta ja hauskaa) ja käydään normaalisti koulua.

Vaihto-oppilaaksi olen halunnut niin kauan kuin muistan. Luulen tämän jotuvan siitä, että isäni on ollut Rotary jo pitkän aikaa ja mm. Laitilan Rotary Clubin presidentti. Ja isäni Rotareihin kuulumisen johdosta meillä on itsellä ollut lukuisia vahto-oppilaita, joten olen ikään kuin kasvanut siihen ajatukseen, että itse joskus tulisin lähtemään.

Parasta vuodessani on ehdottomasti uusien ystävien saanti, sekä se, kuinka läheisiksi tulin host-perheideni kanssa. Myös kaiken uuden oppiminen ja kokeminen oli hieno asia. On vaikea sanoa, mikä taas olisi ollut haastavinta, mutta ehkä haastavin oli se ajatus siitä, että lähtisi aivan yksin eikä tuntisi ketään entuudestaan. Tämä "pelko" kuitenkin unohtui jo ehkä ensimmäisenä päivänä, sillä kaikkihan on itsestä kiinni. Pitää vain itse olla aktiivinen ja valmis menemään mukaan uusiin juttuihin. Ja kaikkihan oli uutta! Toisaalta, ehkä haastavinta oli se, että kun koko vuoden ajan tulee taukoamatta uusia asoita, joita pitää kokeilla ja maistaa tai ihmisiä, joita tapaa niin täytyy muistaa pysyä koko ajan positiivisena, iloisena ja avoimena kaikelle, vaikka juuri sillä hetkellä kuinka väsyttäisi tai kiukuttaisi! Joten tämä oli joskus uuvuttavaa.

Suosittelen kaikkia lähtemään vaihto-oppilaaksi kenellä suinkaan vaan on mahdollisuus! Tämä on kokemuksena ainutlaatuinen ja korvaamaton!


Teksti: Elviira P.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti