maanantai 15. marraskuuta 2010

Syksyn 2010 lehden satoa

Kouluvuosi on täydessä vauhdissa ja lähes kahden viidesosan siitä jo jäätyä taakse, kesä on enää lämmin muisto. Kun ikkunasta näkyy tasaisen harmaa taivas ja jäätävän tihkun hiljentämä maisema, on jotenkin vaikea ajatella, että vain muutama kuukausi sitten kotiovesta tarkeni astua ulos ilman kaulahuivia ja hanskoja. Mutta onneksi syksy on ollut pääosin todella upea ja aurinkoinen, auringonpaisteesta kun saa aina annoksen lisäenergiaa.

Kun syksy kääntyy talveksi ja auringonvalon määrä vähenee, on kuitenkin mukava ammentaa voimia myös arjen tutuista perinteistä ja uusista (oppimis)kokemuksista. Lukiolaisen elämässä syksyn aikana ehtii tapahtua kaikenlaista. Uudet ykköset tutustuvat koulun rutiineihin, kaikki opiskelijat pääsevät hyötymään erikoisviikosta ja epäilemättä odotetun syysloman polkaisee käyntiin retkipäivän tarjoama maisemanvaihdos.

Lukiossa ei siis pelkästään pakerreta ryppy otsalla ja istumalihakset puutuneina. Aina välillä on mukava saada opiskeluunkin pieniä katkoksia, vaikka oppiminen on tietenkin lukiolaisen päätyötä. Tässä lehdessä tutustumme oppilaiden arkeen erityisesti Laitilan lukion erityispiirteiden näkökulmasta. Tällä tavalla palvelemme myös mahdollisia tulevia ykkösiä, nykyisiä peruskoulun yhdeksäsluokkalaisia, jotka myös saavat tämän lehden luettavakseen. On ehkä helpompi tehdä päätöksiä tulevaisuuden suhteen, jos on saanut oppilaitosvaihtoehdoista mahdollisimman monipuolista tietoa.

Tervetuloa Laitilan lukion arkeen - hyviä lukuhetkiä!


Erityiskiitos avusta tämän lehden tekemisessä kuuluu äidinkielenopettaja Noora Vepsäläiselle ja hänen viestinnänkurssilaisilleen, jotka erikoisviikolla kirjoittivat ja kuvittivat monet jutuista, jotka nyt ovat luettavissa tässä syksyn lehdessä. Kiitos myös kaikille muille lehdenteossa avustaneille!

Toimituksen puolesta,
Johanna A.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti