maanantai 15. marraskuuta 2010

Orjapäivä 2010

26. elokuuta koitti se päivä lukuvuodesta, kun lukion kakkoset toivottivat uudet ykköset tervetulleiksi Laitilan lukioon – tosin hieman erikoisella tavalla. Päivä alkoi ykkösten pukemisella ”sopiviin varustuksiin” päivän rientoja varten. Suosituimpia pukeutumisteemoja olivat lapsi ja vanhus.

Orjuuttaminen alkoi välittömästi ensimmäisellä välitunnilla. Yläkoulun piha täyttyi orjista ja heidän orjuuttajistaan, mutta luonnollisesti myös yläasteen oppilaat seurasivat tempauksiamme mielenkiinnolla. Oli juoksemista ympäri pihaa huutaen ylistystä kakkosille, letkajenkkaa, tanssia, jo lähes perinteeksi muodostunutta ”paripunnertamista” ja muuta mahdollisimman tyhmää ja noloa puuhattavaa. Orjapäivän tarkoitus ei siitä huolimatta ole tietenkään nolata ketään tai tuottaa huonoa mieltä, vaan sen on tarkoitus olla hauska päivä lukiolaisten kesken ja luoda myös hyvää henkeä oppilaiden välille.

Ruokavälitunnilla monet orjat passitettiin ruokalaan tarjoilijoiksi. Kaikki lisää leipää tai vettä tarvitsevat saivat loistavaa palvelua orjilta ilman, että heidän olisi itse tarvinnut vaivautua tekemään yhtään mitään. Monet kakkoset kuitenkin suunnistivat orjiensa kanssa keskustaan viihdyttämään myös muita Laitilalaisia kuin vain koulumme oppilaita. Haarahyppely ja kumartaminen kävelykaduilla ja ruokailu huoltoasemilla keräsivät tietysti katseita ja iloisia ilmeitä, mikä teki päivästä kakkosille hauskemman, mutta ykkösille kenties entistä nolomman.

Viimeisellä oppitunnilla kaikki kerääntyivät saliin, jonne kakkoset olivat järjestäneet pientä ohjelmaa ykkösille. Viimeistään kieriminen parin kanssa lattialla, omenoiden siirtely jauhoista veteen ja kananmuniin sekä perinteinen orjakaste muiden ohjelmien ohella ottivat ykkösiltä liiat luulot pois ja toivottavasti edesauttoivat kakkosten kunnioittamista… :)

Orjapäivän kruunasi illalla pidetyt nahkiaiset koulun ruokalassa. Luvassa oli ohjelmaa, hyvä musiikkia ja tanssia sekä hauskaa vapaa-ajanviettoa kavereitten kanssa pienen napostelun kera. Perinteinen limboamiskisa oli yhtä jännittävä kuin edeltävänäkin vuonna, ja pelkokertoimesta tuttu syömiskisa tarjosi elämyksiä niin kilpailijoille kuin katsojillekin.

Kokonaisuudessaan päivä onnistui loistavasti, ja kakkoset hoitivat hommansa mallikkaasti.

Teksti: Nelli E.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti